Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

Για τον ΙΟ

Ο ΙΟΣ και ο αμερικανο-αγγλικός αντισημιτισμός


Όπως είναι γνωστό μετά τον εμπρησμό της Συναγωγής στα Χανιά η αμερικάνικη εφημερίδα WALL STREET JOURNAL ξιφούλκησε κατά του ελληνικού κράτους και της ελληνικής κοινωνίας με το επιχείρημα ότι ανέχονται αν δεν επωάζουν κιόλας πράξεις αντισημιτισμού.
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι και εντοπίστηκαν – πιθανόν με την συνεργασία της ΜΟΣΣΑΝΤ- οι δράστες της ενέργειας που ήσαν δύο Αμερικανοί και δύο Εγγλέζοι που εργάζονταν στην αμερικάνικη βάση μαζί με έναν Έλληνα που και αυτός είχε σχέση με την βάση. Βεβαίως μετά από αυτό το γεγονός μπορούμε να κάνουμε ορισμένες βάσιμες και λογικές υποθέσεις: ή ότι πρόκειται για πρωτοβουλία των ιδίων που εμπλέκονται ή απλά υπήρξαν όργανα τρίτων που είχαν τις δικές τους στοχεύσεις, όπως πολύ πειστικά έγραψαν στο ΕΘΝΟΣ ο Γ.Δελαστίκ και ο ΣΤΑΘΗΣ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
Ο ΙΟΣ της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ σε άρθρο του στις 30.1.2010 με τίτλο «ο τρίτος εμπρησμός της Συναγωγής – αντισημιτισμός είναι ο εθνικισμός των έξυπνων» υποτιμά ουσιαστικά το γεγονός της σύλληψης και της εξιχνίασης του εμπρησμού , δεν λέει καμία κουβέντα για την προέλευση των συλληφθέντων και επιτίθεται κατά τής Ελλάδος για αντισημιτισμό. Με αυτόν τον τρόπο συγκαλύπτει τους ενόχους και ενοχοποιεί άδικα την ελληνική κοινωνία αλλά και την αριστερά όπως θα δούμε .Με κεκτημένη ταχύτητα επαναλαμβάνει τις κατηγορίες της WALL STREET JOURNAL. Αν οι τελευταίοι είχαν κάποια ελαφρυντικά – γιατί όταν δημοσιεύθηκε το άρθρο ο εμπρησμός δεν είχε εξιχνιαστεί – ο ΙΟΣ δεν έχει κανένα.
Γράφει ο ΙΟΣ « ο αντισημιτισμός είναι υπαρκτός στην χώρα μας .Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της (Δυτικής ) Ευρώπης που διαθέτει κοινοβουλευτικό κόμμα , το οποίο αναπτύσσει οργανωμένη προπαγάνδα»,Προφανώς αγνοούν την ύπαρξη αντίστοιχων – και ίσως πιο σκληρών κομμάτων στην Ιταλία, στην Γαλλία ,στην Δυτική Γερμανία και πρόσφατα στην Αγγλία. Ή στην σπουδή τους να αθωώσουν και να συγκαλύψουν την εμπλοκή Αμερικανών και Άγγλων σε μια πολύ ύποπτη υπόθεση προτιμούν να δυσφημίσουν την χώρα μας. Επίσης αποσιωπούν το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες κληρικοί έσωσαν πολλούς Έλληνες Εβραίους στην κατοχή ( ο αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός , ο επίσκοπος Ζακύνθου με τον τότε Δήμαρχο και άλλοι ).Το ίδιο έπραξαν πολλοί απλοί Έλληνες και βέβαια οι δύο σπουδαιότερες αντιστασιακές οργανώσεις το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και ο ΕΔΕΣ.
Αλλά και για την Αριστερά γράφουν «Ακόμα και στελέχη της Αριστεράς δεν διστάζουν να ταυτίσουν τους Έλληνες Εβραίους με την εκάστοτε πολιτική του Ισραήλ».Όμως όλα τα κόμματα και οι οργανώσεις της Αριστεράς με πολύ προσοχή πάντα φροντίζουν, στον λόγο τους, να γίνεται με σαφήνεια η διάκριση αυτή , αλλά και επίσης να μην ταυτίζεται η πολιτική του κράτους του Ισραήλ με τους πολίτες του. Για αυτό συχνά η κριτική τους προμηθεύεται επιχειρήματα από στοχαστές και πολιτικούς του ίδιου του Ισραήλ.
Μετά από όλα αυτά μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ φιλοξενεί τον Τ.Μίχα και τον ΙΟ. Αυτό όμως που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε είναι γιατί ο ΣΥΝ στεγάζει ακόμη τον ΙΟ παρέχοντας του πολιτική νομιμοποίηση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου