Youtube

Youtube
Βρείτε το κανάλι μας στην ψηφιακή πλατφόρμα youtube.

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΟΧΙ στο νεο -ναζισμό , ΟΧΙ στην χυδαιότητα της Χρυσής Αυγής


-Όλοι οι πατριδοκάπηλοι  λειτουργούν ενάντια στις διακηρύξεις  τους και οδηγούν τις πατρίδες  στην καταστροφή.Ο ναζισμός  άφησε πίσω του μια πλήρως ισοπεδωμένη Γερμανία και μία Ευρώπη εξαρτημένη όσο ποτέ άλλοτε από τις ΗΠΑ και την τότε ΕΣΣΔ.Η ελληνική χούντα απέσυρε την ελληνική μεραρχία από την Κύπρο , δημιούργησε τον εμφύλιο στην Κύπρο και με το πραξικόπημα έδωσε την δυνατότητα στην Τουρκία να εισβάλλει.Ένα από τα οράματά της , ήταν η δημιουργία ελληνο-τουρκικής ομοσπονδίας , που ευτυχώς δεν πρόλαβε να δημιουργήσει.Όμως όπως και οι δοσίλογοι της κατοχής συνδύασε την υπερπατριωτική ρητορική με την πολιτική της υποτέλειας.
-Οι φανατικοί σωβινιστές και ο πτωχοδρομικός εθνικισμός τους  είτε εν γνώσει τους υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα, είτε από σύγχυση δεν μπορούν να αναλύσουν μια συγκεκριμένη κατάσταση και να διακρίνουν την επιθυμία από την πραγματικότητα ώστε  γίνονται οι εύκολοι αντίπαλοι.Χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση ο δικτάτορας Δ.Ιωαννίδης ( βασανιστής στην Μακρόνησο) , που ενώ διακήρυσσε την Ένωση οδηγούσε την Κύπρο και τον ελληνισμό στην μεγαλύτερη καταστροφή από το 1922.
-Γιατί ο Ν.Μιχαλολιάκος έδωσε στην οργάνωσή του , την επωνυμία ενός ερμητικού αμερικάνικου τάγματος ; Τι σχέση έχει με αυτό ;Ο ίδιος μας καλεί να καταλάβουμε την Μ.Ασία αλλά ο Ι.Μεταξάς - αν θεωρηθεί πολιτικός του πρόγονος του - επιχειρηματολόγησε κατά του εγχειρήματος ,ενώ αρνήθηκε την αρχιστρατηγία όταν του προτάθηκε.
-Οι τραμπουκισμοί αφενός δείχνουν την  αφελή αντίληψη της ισχύος που έχει η Χ.Α.- διαφορετικά θα έπρεπε οι αρσιβαριστές και οι παλαιστές να  είναι οι πολιτικοί μας- αφετέρου αποκαλύπτουν ότι η επιδίωξή τους είναι η δημιουργία των προυποθέσεων εμφυλίου πολέμου.Βεβαίως τώρα όλοι είμαστε πιο υποψιασμένοι από ότι το 1946,ώστε να μην επαναληφθεί το ίδιο λάθος  ενός τραγικού εμφύλιου σπαραγμού.
-Μια πιθανή ενίσχυση της Χ.Α. θα στρέψει πολλές διεθνείς δυνάμεις να υποστηρίξουν τους εχθρούς της χώρας μας και να αδυνατίσουν ακόμη περισσότερο την θέση μας.
-Η στρατιωτική πειθαρχία που προβάλει η Χ.Α. ,ως πρότυπο στους πολίτες , αφορά όσους έχουν φόβο απέναντι στην ελευθερία και στην προσωπική ευθύνη. Είναι η νοοτροπία , του κοπαδιού  και της αγέλης που επέκρινε τόσο αιχμηρά ο Φ.Νίτσε.Προφανώς η μαζικοποίηση αλλά και το Άουσβιτς έχουν πολλούς λόγους ύπαρξης , όπως μας απέδειξαν οι Αντόρνο-Χόρκχαϊμερ -Μαρκούζε.Είναι η  κατάληξη όχι μόνο μιας ανορθολογικής ιδεολογίας αλλά και του εργαλειακού ορθολογισμού.
-Ένα κακό - η χρεοκοπημένη μεταπολίτευση -, δεν θεραπεύεται από ένα άλλο χειρότερο κακό ,τον ναζισμό.Η αριστερά και η δεξιά θα πρέπει να ξεπεραστούν σε μια νέα σύνθεση που θα συνδυάζει τον εθνισμό με τον κοινοτισμό  και   την άμεση δημοκρατία .Η νέα πρόταση θα αρδεύεται από τις παραδόσεις  του ελληνισμού , αλλά δεν εξαντλείται σε αυτές , ώστε να εναρμονίζει το τοπικό με το οικουμενικό
Δες την εύστοχη  σχετική ανάλυση του Γ.ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ  στο http://ardin-rixi.gr/archives/6193
 και  http://ardin-rixi.gr/archives/6184

1 σχόλιο: