Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Είμαστε όλοι Ουκρανοί !

 

Αποναζιστικοποίηση του Ντονμπάς και του Λουγκάνσκ
Μήπως πριν «αποναζιστικοποιήσει» τους υπόλοιπους ο ρώσικος ιμπεριαλισμός θα έπρεπε να αποναζιστικοποιήσει τις νεοαποικίες του και το εσωτερικό του;
Ήδη από το 2014, σε Ντονμπάς και Λουγκάνσκ ο «αντιναζιστικός αγώνας» και η «λαϊκή επανάσταση» είχαν πλαισιωθεί από φασιστικά τάγματα: «Ευρασιατική Ένωση Νέων», «Κίνημα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας», «Σλαβική Ένωση», «Κίνημα ενάντια στην Παράνομη Μετανάστευση». Άλλα ένοπλα τάγματα φασιστών όπως τα «Svarozhich», «Rusich» και «Ratibor» που συμμετείχαν στην πλευρά των «αυτονομιστών» πολεμούσαν ανοιχτά με σβάστικες στις σημαίες τους ή με τα χρώματα της ρωσικής αυτοκρατορίας. Επίσης στις «Διεθνείς Ταξιαρχίες» κύρια δύναμη ήταν οι νεοναζιστές της «Άλλης Ρωσίας» του Λιμόνοφ.
Να συνεχίσουμε όμως στο χρόνο: Πρώτος κυβερνήτης της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» ήταν ο Πάβελ Γκουμπάρεφ. Ο τελευταίος αποκαλύφθηκε ότι συνδέεται με την ακροδεξιά οργάνωση «Ρωσική Εθνική Ένωση» με ένοπλο τμήμα της τον Ρωσικό Ορθόδοξο Στρατό.
«Ηγέτες» του αντάρτικου αποκαλύφθηκαν λακέδες της ρωσικής αστικής τάξης που δρούσαν στις νεοαποκτηθείσες περιοχές. Τρανό το παράδειγμα του Ιγκόρ Στρέλκοφ που όχι μόνο αποκαλύφθηκε ω κατάσκοπος της FSB (πρώην KGB) αλλά επιστρέφοντας στη Ρωσίας ίδρυσε κόμμα νοσταλγό της ρωσικής αυτοκρατορίας που ζητάει την κατάκτηση όλης της Ευρασίας (!).
Η δράση όμως του μεγαλορώσικου φασισμού έφτασε μέχρι τις εσωτερικές εκκαθαρίσεις. Ένας ένας, διοικητές των ανταρτών που ήθελαν την επανένωση της χώρας και όχι τη διχοτόμηση σκοτώθηκαν σε ενέδρες μέσα στις γραμμές των ανταρτών, σε περιόδους που ο ουκρανικός στρατός ή οι ουκρανοί νεοναζί δεν είχαν καμία πιθανότητα διείσδυσης. Σύμφωνα με τους συντρόφους του ο Alexander Bednov, του τάγματος «Batman», δολοφονήθηκε με εντολή του Plotnitsky, του προέδρου, δηλαδή, της Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (μέχρι το 2017, ο σημερινός διάδοχός του Leonid Pasechnik είναι πλέον και επίσημα μέλος της Ενωμένης Ρωσίας του Μεντβέντεφ). Ο διοικητής «Givi» (με τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο απευθείας στο γραφείο του), ο Mozgovoy (βομβιστική επίθεση), ο Dryomov ( από το τάγμα των Κοζάκων, ανοιχτά αντίθετος με την κυβέρνηση του Λουγκάνσκ που θεωρούσε διεφθαρμένη και φιλοολιγαρχική, βομβιστική επίθεση), ο Zakharchenko (τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, βομβιστική επίθεση), ο Motorola (βομβιστική επίθεση). Ο τελευταίος ισχυριζόταν ότι καταδιωκόταν από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.
Οι οπαδοί του ντουκινισμού, της λεγόμενης «Τέταρτης Πολιτικής Θεωρίας», της φασιστικής, μεταφυσικής και ιδεαλιστικής θεωρίας του Αλεξάντερ Ντούκιν ήταν αυτοί που επικράτησαν αριθμητικά και ουσιαστικά στις περιοχές αυτές. Η μεγαλόρωσικη ιμπεριαλιστική ιδεολογία ηγεμόνευσε και ηγεμονεύει στα ανατολικά της Ουκρανίας, στις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες.
Η ψευτοαντίθεση, λοιπόν, ναζισμού-αντιναζισμού, όχι μόνο δεν πατάει στην πραγματικότητα των ιστορικών εξελίξεων αλλά -ως ακόμη μια χίμαιρα του οπορτουνισμού- έρχεται να συγκαλύψει την πραγματική αντίθεση που καταδικάζει τον ουκρανικό λαό στην ανέχεια και στην προσφυγιά: την επίθεση του ρώσικου ιμπεριαλισμού σε μια εξαρτημένη από τα ξένα κεφάλαια χώρα με φόντο την ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση.
Πηγή:Indymedia/athens, antireport

Αδελφική έκκληση των Ουκρανών αναρχικών στην ελληνική μειονότητα της Ουκρανίας με αναφορα στην Φιλική Εταιρεία
(από το Indymedia)
"Καταλήγοντας, ένα ιδιαίτερο μήνυμα προς την ελληνική μειονότητα: Αναγνωρίζοντας τον βαρύ φόρο που πληρώσατε κατά την πολιορκία της Μαριούπολης τον οποίο, ξυπνώντας μας ιστορικές μνήμες, βλέπουμε ως μια τραγική συνέχεια αυτού που πληρώσατε τον καιρό του Γολοντομόρ και των σταλινικών εκκαθαρίσεων, σας στέλνουμε αδελφικό, αγωνιστικό χαιρετισμό. Οι δεσμοί που μας ενώνουν πάνε πολύ πιο πίσω από τη μαζική συμμετοχή των προγόνων σας στη Μαχνοβτσίνα. Ανάγονται στη Φιλική Εταιρεία η οποία δημιούργησε τη μαγιά για τους Δεκεμβριστές που με τη σειρά τους άναψαν τη φλόγα των επαναστατικών κινημάτων στη Ρωσία τον 19ο αιώνα. Στον χαιρετισμό προσθέτουμε και μια επισήμανση προς τους Έλληνες συντρόφους: Όταν το κίνημά μας, έχοντας εδραιώσει τη λαϊκή του υποστήριξη ανοίξει τον δρόμο για την ένταξη σε αυτό των μαχητών της διεθνιστικής αλληλεγγύης, η δική σας ανάγκη να έλθετε στην Ουκρανία θα είναι μεγαλύτερη από την ανάγκη του κινήματός μας για εσάς. Όχι επειδή χρειάζεται οποιοσδήποτε από εμάς επαναστατική δόξα. Θεωρούμε την πολιτική, ακόμα και στην πιο επαναστατική της μορφή, πρακτική δραστηριότητα. Μακριά από μας η σκέψη να την μετατρέψουμε σε μια μορφή ηθικής γυμναστικής, επίδειξη ατομικής ή συλλογικής αφοσίωσης, αυτοθυσίας, ηρωισμού ή αυτοβελτίωσης. Δεδομένου ότι δεν αντιμετωπίζουμε τις επαναστάσεις σαν μια σειρά από όνειρα και έπη, έχουμε αφήσει πίσω τον καιρό των ηρωικών αναμνήσεων. Τώρα βρισκόμαστε στον καιρό της ανάλυσης. Πιστεύουμε όμως (και το μάθαμε με πολύ βαρύ τίμημα) ότι οι μάχες που δίνατε μέχρι τώρα δεν μπορούν να σας προετοιμάσουν επαρκώς για το είδος της μάχης στην οποία, κάποια στιγμή, ενδέχεται να σας ρίξουν οι περιστάσεις. Η μικρή πολιτική εμπροσθοφυλακή σας πρέπει συνειδητά να ταχθεί σε αυτό το εγχείρημα. Θα αποκτήσει εμπειρία στα πεδία των μαχών. Θα γίνει ο πυρήνας που θα προσελκύσει όλογυρά του τη μεγαλύτερη εμπροσθοφυλακή του αύριο"

2 σχόλια:

  1. Ναι. Είμαστε όλοι Ουκρανοί.
    [Κι όσοι δεν είναι έχουν τη φωλιά τους λερωμένη!]
    Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή Ανάσταση Νώντα, εγκάρδιους χαιρετισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή