Youtube

Youtube
Βρείτε το κανάλι μας στην ψηφιακή πλατφόρμα youtube.

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού ΚΟΡΑΛΛΙ


    ΤΟ ΝΕΟ, ΔΙΠΛΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΚΟΡΑΛΛΙ»
    με αφιέρωμα στον παλαιό κινηματογραφιστή και συγγραφέα της δεύτερης μεταπολεμικής γενιάς Κώστα Ασημακόπουλο, με ση...μαντική όπως πάντα λογοτεχνική ύλη και μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του ζωγράφου Γιάννη Ψυχοπαίδη (έργα του οποίου κοσμούν το εξώφυλλο και τις σελίδες του τεύχους) τυπώθηκε και από αύριο θα βρίσκεται στα κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας. Στο αφιέρωμα για τον Κ. Ασημακόπουλο γράφουν οι Μιχ. Μερακλής, Θ. Πυλαρινός, Στ. Τσούπρου, Διον. Μουσμούτης, Κων. Μπούρας, Κ. Βάσσης, Ελ. Κεκροπούλου, Ελ. Ηλιοπούλου, Νίκη Καλτσόγια, Ελ. Λάζαρ, Διον. Μαγκλιβέρας, Τζ. Ξυνογιαννακοπούλου, Πραξ. Τζανουλίνος και Κώστας Χατζηαντωνίου.
    Στο τεύχος αυτό ο Δημ. Τριανταφυλλίδης μεταφράζει Μαρίνα Τσβετάγιεβα, ο Τ. Παπαγγελόπουλος Γ. Ώντεν, ο Γ. Σχορετσανίτης Γ. Χάρπερ, ο Σ. Σταμπουλού Φ. Μπράουν κι ο Φ. Πιομπίνος Γκυ ντε Μωπασάν ενώ δημοσιεύονται νέα ποιήματα του Γιώργου Γώτη, του Νίκου Αλεξίου, του Βασίλη Ζηλάκου, της Έλενας Σταγκουράκη, της Χρύσας Βλάχου, της Μαρίας Πολίτου και του πρόσφατα χαμένου Γιάννη Θέσπη. Στο πεδίο της αφήγησης μπορεί ο αναγνώστης να διαβάσει διηγήματα της Ζέτας Κουντούρη, του Γιώργου Βουλγαράκη και του Ν. Μπακιού ενώ πολύ ενδιαφέροντα είναι τα δοκίμια του Κυριάκου Χαραλαμπίδη για τον ελληνικό λόγο, του Δ. Μαρουδή για ένα ιδιαίτερο έργο του Μοντριάν, του Σπ. Κουτρούλη για τη γενιά του ’30 και τον Ηλία Πετρόπουλο, της Έλενας Χατζόγλου (για το λογοτεχνικό μοτίβο της «δημιουργικής» θυσίας), της Χαράς Κοσεγιάν για τη σχέση Καζαντζάκη- Καββαδία και του Αντώνη Γκάντζη για το έργο της Έλσας Κορνέτη.
    Στις σελίδες της κριτικής ο Χρίστος Παπαγεωργίου γράφει για το μυθιστόρημα του Γιάννη Μακριδάκη «Όλα για καλό», η Άννα Αφεντουλίδου για το μυθιστόρημα του Βαγγέλη Αυδίκου «Οι τελευταίες πεντάρες», ο Στέλιος Μαφρέδας για το βιβλίο διηγημάτων της Ελισάβετ Χρονοπούλου «Φοράει κοστούμι», ο Σωτήρης Σουλιώτης για το μυθιστόρημα της Εύας Στάμου «Η εκδρομή», η Κατερίνα Κούσουλα για την ποιητική συλλογή της Μαρίας Σκουρολιάκου «Χρώμα αύριο», η Χλόη Κουτσουμπέλη για την ποιητική συλλογή του Πέτρου Γκολίτση «Η σάρκα των προσωρινών» και ο Δημ. Μπαλτάς για την «Μια ματιά στον κόσμο του Πούσκιν» της Ελένης Κατσιώλη. Τέλος, το τεύχος κλείνει με την τακτική θεατρική στήλη της Κατερίνας Θεοδωράτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου