Youtube

Youtube
Βρείτε το κανάλι μας στην ψηφιακή πλατφόρμα youtube.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Νέα έκδοση έργων του Γ.Λαντάουερ


Ο Γκούσταβ Λαντάουερ υπήρξε κοινοτιστής, η σκέψη του είχε επηρεαστεί από τον Φ.Νίτσε. Η σημαντικότερη επίδραση του ήταν στον φιλόσοφο Μ.Μπούμπερ. Ο Κ.Δεσποινιάδης που έκδωσε όλο το έργο του Φ.Νίτσε ξεκινά με αυτή την έκδοση την νέα γνωριμία με το έργο του Γ.Λ. Παλαιότερα έχω αναφερθεί στον  Γ.Λαντάουερ και στον Μ.Μπούμπερ.
Ακολουθεί το σημείωμα  του εκδότη.
 
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ
ΓΚΟΥΣΤΑΒ ΛΑΝΤΑΟΥΕΡ - Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
Μετάφραση: Γιώργος Περτσάς - Πωλ Μανιάτης
Επίμετρα: Michael Löwy - Γιώργος Περτσάς - Στέφανος Ρέγκας
Στο τόμο αυτό συγκεντρώνονται κείμενα και επιστολές ενός από τους σημαντικότερους αναρχικούς στοχαστές που συνάμα υπήρξε μια από της ευγενέστερες φυσιογνωμίες αυτής της πολιτικής παράδοσης.
Πολυμαθής, στοχαστικός, με ευρύτητα πνεύματος, έλαβε μέρος ενεργά στα πολιτικά πράγματα του καιρού του, υπήρξε ένας από τους πρωταγωνιστές της σύντομης «Δημοκρατίας των εργατικών συμβουλίων» της Βαυαρίας του 1919, φυλακίστηκε από το σοσιαλδημοκρατικό καθεστώς και δολοφονήθηκε από τους ακροδεξιούς παραστρατιωτικούς των freikorps.
Όπως το συνόψισε ο φίλος του Μάρτιν Μπούμπερ: «Ο Λαντάουερ πέθανε τίμια όπως έζησε. Το κράτος και το κόμμα, οι δύο εξουσίες ενάντια στις οποίες ο Λαντάουερ αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή, συνεργάστηκαν για να καταπατήσουν το τελευταίο αβέβαιο τρεμοφέγγισμα της επανάστασης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου