Youtube

Youtube
Βρείτε το κανάλι μας στην ψηφιακή πλατφόρμα youtube.

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

"ΩΣ ΔΑΜΕ"- Κύπρος: Όταν ο βιασθείς εξιδανικεύει και αγαπά τον βιαστή του




 

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη: 

"Μιλούν για «κυβέρνηση στον νότο», διαδηλώνουν κατά των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, προσπαθούν να ξηλώσουν τον φράκτη στον Αστρομερίτη, καλωσορίζουν τους μετανάστες που η Τουρκία προωθεί μέσω Κατεχομένων, δεν έχουν ποτέ διαδηλώσει για την τουρκική Κατοχή, έχουν προκαλέσει την οργή όλων των κομμάτων πλην του ΑΚΕΛ.Είναι οι λεγόμενοι «ωσδαμέδες», τα μέλη της πολιτικής πλατφόρμας «ΩΣ ΔΑΜΕ» (ανορθόγραφα «ως εδώ»), ακροαριστερής κυπριακής οργάνωσης που ήδη έχει διοργανώσει τρεις συγκεντρώσεις από την αρχή του χρόνου, με τελευταία αυτή της 27ης Μαρτίου. Αυτή τη φορά προκαλώντας με την ανακοίνωσή τους μεγάλες αντιδράσεις στη μεγαλόνησο."(πηγή: https://www.liberal.gr/apopsi/kupros-oi-arnites-tou-koronoiou-kai-o-neos-epoikismos-me-metanastes/368040).

Αποδεικνύεται ότι ένα μικρό μέρος του κυπριακού ελληνισμού όχι μόνο δεν είχε και δεν έχει καμμία διάθεση να αντισταθεί στην τουρκική κατοχή αλλά προσπαθεί να την ιδεολογικοποίησει και να την εξιδανικεύσει. Ψυχολογικά έχει μια εξήγηση: σε κάποιες περιπτώσεις ο βιασθείς αγαπά τον βιαστή του. Προφανώς παίζει ρόλο ότι κάποια στρώματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο είναι παρηκμασμένα και επιχειρούν κάτω από την θαλπωρή που τους παρέχει το ελληνικό κράτος να λοιδωρήσουν την πατρίδα τους. Δεν είναι τυχαίο ότι σε μεσοαστικές περιοχές της Αθήνας ζούνε αυτοί που διακηρύσσουν "να πεθάνει η Ελλάδα". Βεβαίως τις ίδιες απόψεις με αυτούς εκφράζουν ο Μ.Δρουσιώτης και Α.Ηρακλείδης που βρίσκουν φιλόξενο βήμα σε μεγάλες αθηναϊκές εφημερίδες, αλλά και η μεταμοντέρνα αριστερά που εκφράζει την πιο χυδαία εκδοχή της παγκοσμιοποίησης. Αφελέστατη γεωπολιτικά, αντικειμενικά, ανεξάρτητα των προθέσεων της, υποστηρίζει τις τουρκικές επιδιώξεις για έλεγχο όλης της Κύπρου και την απομόνωση της από τις συμμαχίες που την ενισχύουν. Φυσικά δεν ψελλίζει κουβέντα ούτε για τον ισλαμοφασισμό, ούτε για την θέση της γυναίκας στις ισλαμικές κοινωνίες, ούτε για τις ομολογημένες επεκτατικές επιδιώξεις του νέου οθωμανισμού. Η απάντησή μας σε όλους αυτούς ήταν και θα είναι :Ελευθερία ή θάνατος, Πατρίδα ή θάνατος.

Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με τροποποίηση -μετάλλαξη της αριστερής ιδεολογίας που έγινε απολογητής της εισβολής και κατοχής αντι να καλεί σε αντίσταση όπως έγινε για παράδειγμα στην Ιρλανδία. Το δε ΑΚΕΛ παρακολουθεί μάλλον αμήχανα. Να προσθέσω ότι πλέον στην Κύπρο δεν υπάρχουν περιθώρια ήττας. Ήττα σημαίνει βιολογική εξαφάνιση του κυπριακού ελληνισμού. Και όπως το 74 οι εισβολείς δεν έκαναν διάκριση ανάμεσα σε μακαριακούς και γριβικούς έτσι και τώρα δεν θα διακρίνει τους οπαδούς του "δαμέ" από τους υπόλοιπους. Γι αυτό πρέπει να είναι, να είμαστε  αποφασισμένοι για αντίσταση μέχρι εσχάτων




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου