Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Τι είδους αντιεξουσιαστές είναι αυτοί που φιλοξενούν αυτούς που νοσταλγούν την οθωμανική αυτοκρατορία;Σήμερα(19.1.2012) στο στέκι NOSOTROS της αντιεξουσιαστικής κίνησης φιλοξενείται η εκδήλωση με :
ΚΥΚΛΟΙ ΑΥΤΟΜΟΡΦΩΣΗΣ: Διοργάνωση Αντιεθνικιστική Κίνηση ΙΙ. Η Οθωμανική αυτοκρατορία και οι τραγικές για τους κατοίκους της συνέπειες της κατάρρευσής της
με ομιλητές τον Α.Ντέντε και τον Φ.Κυρίτση
.

Σε αυτή την περίπτωση επιβεβαίωνεται ότι παντού , αλλά ειδικά στην χώρα μας , τις ιδεολογίες τις αναιρούν αυτοί που τις επικαλούνται και όχι οι αντιπαλοί τους. Είναι εντυπωσιακό ότι μια αντιεξουσιαστική κίνηση να φιλοξενεί αυτούς που θρηνούν για την πτώση μιας αυτοκρατορικής εξουσίας.Όπως έχουμε γράψει αλλού πολλοί αναρχικοί πολέμησαν μαζί με τους Έλληνες κατά της οθωμανικής αυτοκρατορίας στον ατυχή πόλεμο του 1897 , αλλά και στις επαναστάσεις για την απελευθέρωση της Κρήτης μαζί με τον Καλλέργη .Ένας από αυτούς ήταν ο Γ.Φλουράνς(στην άνω φωτογραφία ) που στην συνέχεια τον ξαναβρίσκουμε στην Κομμούνα του Παρισιού.Αλλά και η Ρόζα Λούξεμπουργκ καλούσε τους λαούς της Μικράς Ασίας να επαναστατήσουν κατά της οθωμανικής αυτοκρατορίας.Φυσικά και ο Μπακούνιν υπερασπίστηκε την αυτοδιάθεση των λαών , ενώ ο Π.Κροπότκιν σε αντίθεση με τον Λένιν που για πρώτη και τελευταία φορά κήρυξε τον "επαναστατικό ντεφαιτισμό", ζήτησε το 1917 από τον ρώσικο λαό να υπερασπιστεί ένοπλα την πατρίδα του από τον γερμανικό μιλιταρισμό.
Εδω συμβαίνει το οξύμωρο οι αντιεθνικιστές μας - ή καποιοι απο αυτούς- να συναντούνται με τον Μπουτάρη και κάποιους επιχειρηματίες που επιθυμούν να κάνουν μπίζνες μαζί με τους νεοθωμανούς του ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ και όλους τους νοσταλγούς της επανασύστασης οθωμανισμού ή κάποιους άλλους διανοούμενους που θεωρούν ως λύτρωση την υποταγή στην Τουρκία (επαναλάμβοντας ως φάρσα την "Πατρική Διδασκαλία").
Ίσως η επόμενη εκδήλωσή τους έπρεπε να είναι με Αρμένιους , Κούρδους και Μικρασιάτες πρόσφυγες για να πούν και αυτοί τις δικές τους εμπειρίες από την οθωμανική αυτοκρατορία και τον κεμαλισμό.
Βλέπε σχετικά εινδιαφέρουσα συζήτηση:http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1370057

1 σχόλιο:

  1. Πέρασα λίγο πριν από το τέλος της εκδήλωσης. Εχασα λοιπόν το κυρίως θέμα αλά πρόλαβα τον Πομάκο ομιλητή που ελεγε (και σωστα) ότι το ελληνικό κράτος έσπρωξε τους Πομάκους στην αγκαλιά των Τούρκων. Από την άλλη αρνήθηκε ότι το τουρκικο προξενείο δίνει γραμμή για υπερψήφιση συγκεκριμενου κόμματος σε κάθε εκλογές. Κι εγώ θα το αρνιόμουνα...

    Η κατακλείδα των διοργανωτών: "Οι Οθωμανοί έβαζαν χαράτσι αλλά τουλάχιστον δεν θα έκοβαν το ρεύμα" ή κάπως έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή