Youtube

Youtube
Βρείτε το κανάλι μας στην ψηφιακή πλατφόρμα youtube.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ανησυχία στους Έλληνες Εβραίους για τον ισλαμισμό




Στην ιστοσελίδα του Ζαν Κοέν (www.cohen.gr) δημοσιεύθηκε η ακόλουθη επιστολή

Ο ισλαμοφασισμός προ των πυλών !
Δευτέρα, 15 Νοέμβριος 2010 12:31
13.11.2010
Σάββας (Άμπης) Κοέν*

Αγαπητοί ομόθρησκοι,

Τα τελευταία χρόνια οι φόβοι όλων των Ελληνοεβραίων επικεντρώνονται στην άνοδο του κ Καρατζαφέρη ο οποίος την μια μέρα δηλώνει ότι ‘οι εβραίοι μυρίζουν αίμα ’ και την άλλη ¨μέρα υποστηρίζει ότι η Ελλάς πρέπει να συμμαχήσει με το Ισραήλ και στο βιβλίο του αυτοαποκαλούμενου ναζιστή Πλεύρη ,το οποίο αγγίζει τα όρια της γραφικότητας .

Αγνοούν όμως πολλοί από εμάς ότι ο πραγματικός κίνδυνος για τους Ελληνοεβραίους όπως και για τους χριστιανούς συμπολίτες μας είναι η ισλαμοποίηση της Ευρώπης και φυσικά της Ελλάδος .Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς ζούμε είτε προς Φιλοθέη , Εκάλη είτε προς Φάληρο ,Βουλιαγμένη μακριά δηλαδή από το κέντρο της Αθήνας που έχει μετατραπεί σε Ισλαμαμπάντ ! Έχουμε δε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε ασφαλείς μέσα στις ωραίες μας μεζονέτες .

Η αλήθεια όμως είναι τελείως διαφορετική και όπως πάντα πονάει.

Στην περιοχή του Βοτανικού, η οποία βρίσκεται γύρω στα 500 μέτρα απόσταση από τις συναγωγές πρόκειται να χτισθεί το μεγαλύτερο τέμενος των Βαλκανίων γύρω από το οποίο θα εγκατασταθούν δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι. Μετά το μεγάλο τέμενος έρχεται και η δημιουργία μουσουλμανικού κόμματος το οποίο θα περιλαμβάνει τους νομιμοποιημένους λαθρομετανάστες και τους μουσουλμάνους της Θράκης Το κόμμα αυτό αργότερα θα ζήτηση και την αυτονόμηση της Θράκης στο πρότυπο του Κοσοβου. Έχετε αντιληφθεί φίλοι ομόθρησκοι τι σημαίνουν αυτά για τους Έλληνες εβραίους, χριστιανούς αλλά και για το Ισραήλ ;

Σίγουρα ορισμένοι αφελείς θα πούνε ,μα καλά όπως εμείς έχουμε έναν τόπο προσευχής δεν πρέπει και αυτοί να έχουν τον δικό τους τόπο προσευχής ; (παρεμπιπτόντως ήδη υπάρχουν εκατοντάδες μικρά τζαμιά στο κέντρο της Αθήνας αλλά και αλλού).

Μήπως είσαι ξενοφοβικός , ρατσιστής, ακροδεξιός ; Σε αυτούς απαντώ:

1) Δεν έχω ακούσει ποτέ τόσα χρόνια στην συναγωγή κανέναν ραβίνο να μου λέει ,βαλε μια ζώνη με εκρηκτικά και πήγαινε να ανατινάξεις τους αλλόθρησκους . Εσείς ; To τέμενος θα μεταβληθεί σε κέντρο στρατολόγησης της Αλ Κάιντα ,όπως έχει γίνει με τα τζαμιά της Γερμανίας τηςΜ. Βρετανίας και της Γαλλίας κ.λ.π


2) Δεν μπήκα παράνομα σε αυτήν την χώρα μαζί με άλλα 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες και τώρα κάνοντας κατάχρηση του άσυλου που έχει δώσει να απαιτώ να μου κτίσει και τέμενος. Εδώ έχουν γεννηθεί οι προγονοί μου και εδώ έχουν χύσει το αίμα τους για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι, εβραίοι αλλά και χριστιανοί !

3) Δεν προσπαθώ να επιβάλω τον ισλαμικό νόμο «Σαρία» που μεταξύ άλλων θεωρεί ότι οι γυναίκες πρέπει να φοράνε «τσαντόρ» και «μπούρκα» ότι είναι υποδεέστερες των ανδρών και ότι όσοι δεν πιστεύουν στο Ισλάμ είναι άπιστοι


Πρέπει να καταλάβουμε ότι διατρέχουμε άμεσο κίνδυνο να πάμε στην συναγωγή και να μας κάνουνε κομματάκια στην κυριολεξία ! Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τον κλασικό αντισημίτη που θα χαράξει μια σβάστικα και θα ρίξει όλα τα κακά της μοίρας του στην ‘διεθνή σιωνιστική συνομωσία! Εδώ έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες βόμβες!

Θα μου πείτε ,εσύ τι προτείνεις να κάνουμε ;

Περιμένω σχόλια σας και προτάσεις στο E-mail μου abbykoen@gmail.com και μετά θα σας απαντήσω.



Ειλικρινά δικός σας
Σάββας (Άμπης) Κοέν
Καθηγητής Οικονομικών





Θα μπορούσαμε να κάνουμε τα εξής σχόλια ।Κάθε θρησκεία σύμφωνα με το ελληνικό σύνταγμα χαίρει σεβασμού και θα πρέπει να έχει τους λατρευτικούς της χώρους.Όμως θα πρέπει να γίνεται σεβαστή η παράδοση και οι αξίες ενός τόπου. Έτσι δεν μπορεί για παράδειγμα η Ακρόπολη να γίνει λατρευτικός χώρος του Ισλάμ, ούτε η Μέκκα κέντρο της Χριστιανοσύνης.Η παράνομη μετανάστευση και τα ιδεολογήματα του πολυπολιτισμού και της παγκοσμιοποίησης θα δημιουργήσουν νέες συγκρούσεις και πιθανότατα να ενισχυθεί ο ναζισμός και η τρομοκρατία.Η αλλοπρόσαλη ελληνική εξωτερική πολιτική θα καταφέρει στο τέλος να μην πείθει κανένα, θα εξοργίσει τους πάντες για διαφορετικούς λόγους ,ώστε να καταλήξει να έχει μόνο εχθρούς και καθόλου συμμάχους. Η παραχώρηση απο το ελληνικό κράτος των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου για να γίνει μουσουλμανική γιορτή ήταν το λιγότερο ανόητη.Θα μπορούσε να παραχωρηθεί ένα κλειστό γήπεδο , δίχως να δημιουργηθούν προκλήσεις ή ανησυχίες σε οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη ανεξαρτήτου θρησκεύματος ή άθεο.

Παραθέτω ενδιαφέρον άρθρο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου που δημοσιεύεται στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ που κυκλοφορούν(ίσως θα έπρεπε να αναλογιστεί κάποτε και ο ίδιος για τις ευθύνες που έχει ο νεοφιλελευθερισμός για τους ξεριζωμένους , τους ανέστιους , που περιπλανώνται δίχως ελπίδα απο χώρα σε χώρα):

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ
Η πολιτική ορθότητα έχει διαστρεβλωτικά κατακλύσει την δημόσια ζωή της χώρας. Με την απουσία ουσιαστικής πολιτικής συζήτησης πολιτικοί παράγοντες και αστέρες των μέσων ενημέρωσης ανοίγουν και κλείνουν τα διάφορα ζητήματα με ευκολοχώνευτους χαρακτηρισμούς που φορτίζουν το πολιτικό κλίμα. Κεντρικό ζήτημα για την ελληνική κοινωνία αποτελεί η πλημμυρίδα των μεταναστών από μουσουλμανικές κυρίως χώρες. Και οι σταδιακές αναταράξεις που προκαλούνται λόγω της δυσκολίας ενσωμάτωσής τους στον ιστό της ελληνικής κοινωνίας. Το ζήτημα ποτέ δεν αναλύεται. Ούτε και νηφάλια κουβεντιάζεται. Συνήθως καλύπτεται από φωνές που εκφράζουν τα δύο πολιτικά άκρα. Η μια πλευρά κινδυνολογεί και κραδαίνει λάβαρα φοβίας και τρόμου. Η άλλη κατηγορεί όσους γνήσια ανησυχούν σαν ακραίους εθνικιστές με ρατσιστικές πεποιθήσεις.
Η πραγματικότητα βρίσκεται μακριά από φανατισμούς και πολιτικές εμπάθειες. Το παραμύθι περί ρατσισμού πρέπει να σταματήσει. Όταν σταδιακά αλλοιώνεται η εθνική σύνθεση ολόκληρων συνοικιών μεγάλων ελληνικών πόλεων, η εγκληματικότητα εξαπλώνεται ενώ η ανασφάλεια αποτελεί καθημερινή πραγματικότητα για πολλούς συμπολίτες μας το ζήτημα δεν έχει να κάνει με ρατσισμό και φυλετικές διακρίσεις. Το πρόβλημα σχετίζεται με την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την εξασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης. Αν αυτά τιναχθούν στον αέρα ελάχιστη σημασία έχει ο χαρακτηρισμός κάποιων με κοσμητικά επίθετα που παραπέμπουν σε πολιτικά άκρα.
Η Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ αποικιακή δύναμη. Ούτε και οικονομικός κολοσσός. Που θα προσήλκυε πρώην υπηκόους η εξαθλιωμένους πολίτες εξαρτημένων χωρών που προσβλέπουν σε ένα καλύτερο μέλλον. Η Ελλάδα έγινε μαγνήτης προσέλκυσης παράνομων κατά βάση μεταναστών λόγω ανυπαρξίας έννομης τάξης και σοβαρού κρατικού μηχανισμού. Υπήρξε για χρόνια ο αδύναμος κρίκος στην προσπάθεια εκπόρθησης των συνόρων της δυτικής Ευρώπης.από λογής κοινωνικά στρώματα της Ασίας και της Αφρικής. Στην εποχή που ζούμε η Δύση βρίσκεται σε πολιορκία. Παρά τους κλυδωνισμούς που υφίσταται σε επίπεδο οικονομικής ευημερίας και ομαλότητας από την σοβαρότερη μεταπολεμικά οικονομική κρίση η Ευρώπη εξακολουθεί να αποτελεί προορισμό μετακίνησης κυρίως από τον μουσουλμανικό κόσμο της Εγγύς Ανατολή, της Αφρικής και της Νότιας Ασίας.
Η Ελλάδα σαν πύλη της ευρωπαικής ενδοχώρας απέτυχε πλήρως στον ρόλο του προστάτη των συνόρων. Και πλημμύρισε σε πρώτη φάση η ίδια από ολόκληρους στρατούς φυγάδων προερχόμενους από κοινωνίες ένδοιας και παρακμής. Όταν όμως η χώρα δυσκολεύεται να συντηρήσει τον γηγενή της πληθυσμό αυτονόητα δημιουργείται ένα κλίμα εχθρότητας και απέχθειας προς κάθε νεοφερμένο. Το κλίμα αυτό δεν αντανακλά ξεπερασμένους εθνικισμούς η έμφυτες ρατσιστικές τάσεις. Αποτελεί την φυσιολογική αντίδραση ενός κόσμου που βλέπει την ζωή του να υποβαθμίζεται, τον κοινωνικό του περίγυρο να καταρρέει και το βιός του να χάνεται. Οταν μάλιστα τα όποια τυχόν οφέλη αυτής της εισροής ξένων διεκδικητών μιάς καλύτερης τύχης εξαφανίζονται, λόγω κυρίως των οικονομικών εξελίξεων, τότε ο υδράργυρος της έντασης ανεβαίνει και η αυτοπεποίθηση της κοινωνίας αποσυντίθεται.
Λαμβάνοντας υπ όψιν το γεγονός πως οι μουσουλμάνοι δύσκολα αφομοιώνονται από ένα διαφορετικό κοινωνικό περίγυρο είναι αυτονόητο πως όσο ο αριθμός τους ανεξέλεγκτα θα αυξάνεται τόσο περισσότερες θα είναι οι πιθανότητες δυσάρεστων εξελίξεων. Ουδείς γνωρίζει ποιοί ακριβώς έρχονται στην Ελλάδα, από που και με ποιό σκοπό. Η προώθησή τους στην Ευρώπη στοχεύει στην πραγματικότητα αε ένα καλύτερο αύριο η μήπως συνδέεται με σχέδια μελλοντικών θρησκευτικών ξεσηκωμών και μορφοποίησης ριζοσπαστικών κινημάτων; Ουδείς είναι σε θέση να απαντήσει με σιγουριά σε παρόμοια ερωτήματα η υποθέσεις.
Όπως σωστά είχε αναφέρει ο Λίο Ρόστεν, «συνήθως βλέπουμε τα πράγματα όπως είμαστε εμείς κι όχι όπως είναι αυτά»। Όταν λοιπόν η κοινωνία μας κλυδωνίζεται εύλογα οι πολίτες αναζητούν υπευθύνους. Η πλημμυρίδα των ξένων αποτελεί σίγουρα αιτία αναστάτωσης. Τα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με αφορισμούς περί ρατσισμού και περί ακροδεξιών εκδηλώσεων. Χρειάζεται σοβαρή μελέτη και σε βάθος ανάλυση. Το κυριότερο είναι η ανασυγκρότηση του κράτους ώστε να είναι σε θέση να ελέγχει τα σύνορα. Και η αποτύπωση στη συνέχεια μιας ευανάγνωστης μεταναστευτικής πολιτικής που θα καθορίζει στόχους, αριθμό και προσόντα των ανθρώπων που θα γίνονται δεκτοί καθώς και προϋποθέσεις (δικαιώματα και υποχρεώσεις) για τη συνέχεια της παραμονής τους.

Άρθρο του Άγγελου Στάγκου στο http://www.reporter.gr/
Άλλο θρησκευτική ελευθερία, άλλο λαθρομετανάστευση

Η προχθεσινή δημόσια προσευχή χιλιάδων μουσουλμάνων μεταναστών σε διάφορους χώρους της Αθήνας με αφορμή το Μπαϊράμι προβάλλει το θέμα κατά τρόπο που δεν μπορεί να αγνοηθεί ούτε από την Πολιτεία, ούτε από την Εκκλησία, ούτε από τον Δήμο, ούτε και από την κοινωνία. Οι πτυχές είναι πολλές και συνδέονται με την ελευθερία της θρησκευτικής πίστης, την μετανάστευση και την λαθρομετανάστευση, τα προβλήματα των ελλήνων και νομίμων μεταναστών σε υποβαθμισμένες γειτονιές της πόλης, τις οικονομικές επιπτώσεις στο κράτος και τον δήμο, αλλά και σε ακίνητες περιουσίες, την ανεργία, οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται κατά τρόπο ρατσιστικό και φασιστικό, αλλά και τους κινδύνους που δημιουργεί για την Ελλάδα και την Ευρώπη η αθρόα και ανεξέλεγκτη μετανάστευση ανθρώπων διαφορετικής κουλτούρας και θρησκείας που δεν μπορούν να αφομοιωθούν.
Όλα αυτά είναι μέρος του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα. Προβλήματος που ογκώνεται καθημερινά και έχει φτάσει στα όρια της έκρηξης. Είναι στρουθοκαμηλισμός του αισχίστου είδους η αγνόησή του σε όλες του τις διαστάσεις και να ξεκινήσουμε από το δικαίωμα των πάντων στο σημερινό κόσμο να έχουν τη δική τους θρησκεία, να λατρεύουν τον δικό τους Θεό και τον δικό τους Προφήτη και να έχουν τον δικό τους χώρο λατρείας.Δεν το συζητάμε λοιπόν ότι οι μουσουλμάνοι που ζουν και εργάζονται ή επισκέπτονται την Αθήνα πρέπει να έχουν τον δικό τους χώρο λατρείας. Όσοι αντιδρούν σε αυτό να θυμηθούν τις διαμαρτυρίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τις δικές μας για την απαγόρευση της λειτουργίας της Σχολής της Χάλκης ή όποτε η κεντρική κυβέρνηση έβαζε εμπόδια στο άνοιγμα εκκλησιών. Άλλωστε, στο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, μόνο στα θέματα που άπτονται των θρησκευτικών ελευθεριών βρίσκουμε διεθνή συμπαράσταση.
Από εκεί και πέρα, έχουμε καταφέρει να αφήσουμε να συγκεντρωθούν στην Αθήνα και μάλιστα στο κέντρο της χιλιάδες χιλιάδων νόμιμων και παράνομων μεταναστών, πολλοί από τους οποίους είναι εξαθλιωμένοι και χωρίς τις παραμικρές δεξιότητες, μουσουλμάνοι και μη αφομοιώσιμοι στη μεγάλη πλειοψηφία τους. Το γεγονός προκαλεί προβλήματα σήμερα και ίσως συνιστά απειλή για το αύριο. Επισημαίνουμε απλά ότι χιλιάδες από αυτούς κατάφεραν να οργανωθούν και να συντονισθούν ώστε να βρεθούν σε καθορισμένο χρόνο δε διάφορα σημεία για τη δημόσια προσευχή τους. Και το έκαναν προφανώς για να στείλουν κάποιο μήνυμα και όχι μόνο για να εκφραστούν θρησκευτικά. Ας ελπίσουμε ότι το μήνυμα είναι αποκλειστικά θρησκευτικό…Είναι επίσης ανεπίτρεπτο να κλείνουμε τα μάτια στις αλλοιώσεις και τις βαριές κοινωνικές επιπτώσεις που έχει η συγκέντρωση τόσων μεταναστών και λαθρομεταναστών σε γειτονιές, όπου ζούσαν και ζουν έλληνες μικρομεσαίοι. Ηταν αναμενόμενη αντίδραση των ανθρώπων αυτών πού αισθάνονται (και πιθανώς απειλούνται σε πολλές περιπτώσεις, καθώς η εγκληματικότητα αυξάνεται αλματωδώς) απειλή, που αισθάνονται ξένοι στην περιοχή τους, που βλέπουν ανθρώπους με διαφορετικές συνήθειες και ανάγκες να κυριαρχούν, που αντιλαμβάνονται ότι οι περιουσίες τους χάνουν μεγάλο μέρος της αξίας τους, που φοβούνται ότι η προσφορά φτηνότερης εργασίας θα προκαλέσει τη δική τους ανεργία. Όπως θα έπρεπε να αναμένεται ότι του φόβους αυτούς θα γίνονταν κάποια στιγμή αντικείμενο εκμετάλλευσης από ρατσιστές και λαϊκιστές.
Στη Γερμανία με το οργανωμένο κράτος, όπου και εκεί υπάρχουν προβληματισμοί (και αντιδράσεις) για τους μετανάστες που δεν είναι αφομοιώσιμοι και βέβαια μουσουλμάνοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους, το συντηρητικό Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Μέρκελ, πήρε την εξής θέση πολύ συνοπτικά: είναι δεκτοί μετανάστες με δεξιότητες (εννοείται βέβαια οι νόμιμοι μετανάστες, όχι οι λαθρομετανάστες), αλλά μόνον αφού δοθεί προηγουμένως η ευκαιρία στους άνεργους της χώρας να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας. Οσο για τους ήδη εγκατεστημένους στη Γερμανία μετανάστες, είναι ευπρόσδεκτοι αλλά και υποχρεωμένοι να μάθουν γερμανικά και να σέβονται τους νόμους και τις βασικές αξίες της πλειοψηφούσας κοινωνίας. Τελεία και παύλα.Μακάρι να μπορούσε να μπει και εδώ ένα τέτοιο πλαίσιο για τη νόμιμη μετανάστευση, αλλά στο μεταξύ πρέπει οπωσδήποτε να απαλλαγούμε από τη λαθρομετανάστευση. Το οφείλει το ελληνικό κράτος στους πολίτες του και πρέπει να βοηθήσει και τους δημάρχους, ειδικά το νέο δήμαρχο Αθήνας, τον Καμίνη, όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Και εκείνος με τη σειρά του πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση, φωνάζοντας, σκούζοντας, κατεβαίνοντας σε απεργία πείνας, πιέζοντας, οργανώνοντας υπηρεσίες και κατοίκους, επισκεπτόμενος τις προβληματικές περιοχές και χωρίς πολλές φιλολογίες. Η χώρα και η πόλη πρέπει να απαλλαγεί από τους λαθρομετανάστες. Με πολιτισμένο τρόπο, αλλά πρέπει να απαλλαγεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου