Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

Οι απόψεις του Ε.ΜΠΙΤΣΑΚΗ για το εθνικό ζήτημα
Ανάμεσα σ ’αυτούς που παρακολούθησαν την εκδήλωση της ΣΕΥΑΕΚ και της ΣΑΚ για την Κύπρο στο Πολεμικό Μουσείο ήταν ο καθηγητής Ευτύχης Μπιτσάκης .Κριτικός στην νεοσταλινική αναδίπλωση του ΚΚΕ , με άρθρο του στην εφημερίδα «ΕΠΟΧΗ» υποδεικνύει την νοηματική σύγχυση των λεγόμενων «αριστερών αντιεθνικιστών» που αναπαράγουν με περισσή αφέλεια τα ακραία εθνικιστικά ιδεολογήματα της ηγεσίας της FYROM και των ΗΠΑ ,οι οποίες άλλωστε στάθηκαν πολύτιμος αρωγός στην διοχέτευση τους σε παγκόσμιο επίπεδο . Κοσσυφοπέδιο και Σκόπια και όχι βέβαια η Ελλάδα αποτελούν πολύτιμα εργαλεία στην αμερικάνικη πολιτική στα Βαλκάνια , που έχει ως πρώτο αλλά όχι και μοναδικό στόχο την αποβολή της ρωσικής επιρροής .
Γράφει συγκεκριμένα ο Ε. Μπιτσάκης : «Κατά την επίσημη και ανεπίσημη προπαγάνδα , οι Σλαβομακεδόνες είναι οι Μακεδόνες ,απόγονοι του Αλεξάνδρου ,ιδιοκτήτες του ηλίου της Βεργίνας , τον Αλέξανδρο τον έκαναν αεροδρόμιο ,σε διάφορες χώρες παρελαύνουν ντυμένοι σαν αρχαίοι Έλληνες. Κατά την προπαγάνδα τους οι «Μακεδόνες» Σλαβομακεδόνες είναι γηγενείς ,ενώ οι Έλληνες έχουν υποσαχάρια καταγωγή. Αλλά θα αντιτείνει κανείς ότι αυτά είναι ανεπίσημη προπαγάνδα .Λάθος !Η αδιαλλαξία του Γκρουέφσκι είναι γνωστή μόνο όνομα, Μακεδονία .Ο ίδιος άλλωστε έχει θέσει πρόβλημα «μακεδονικής μειονότητας» στη χώρας μας .Ταυτόχρονα αριστεροί αντιεθνικιστές κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεν αναγνωρίζει τη « μακεδονική και τουρκική μειονότητα ». Οι χάρτες και τα σχολικά εγχειρίδια επίσης δεν είναι ιδιωτική υπόθεση και οι χάρτες περιλαμβάνουν και την ελληνική Μακεδονία. Οι ΗΠΑ τους αναγνώρισαν και φυσικά οι αμερικανοτραφείς που κυβερνούν αυτή τη χώρα ελπίζουν στην υποστήριξη των ΗΠΑ για να καμφθεί
η ελληνική κυβέρνηση .Κυβέρνηση ,ΜΜΕ ,ιεράρχες αγωνίζονται υπέρ ιερών και οσίων. Χάρτες που περιλαμβάνουν όλη τη Μακεδονία , ο επικεφαλής της «Μακεδονικής Εκκλησίας » Στέφανος ζητά τη Θεσσαλονίκη κλπ. Οι αριστεροί αντιεθνικιστές μας βλέπουν μόνο τον ελληνικό εθνικισμό .Δεν βλέπουν τα στρατηγικά παιχνίδια των ΗΠΑ πίσω από τις γελοιότητες των Σλαβομακεδόνων. Οι αριστεροί είναι διεθνιστές και γι’ αυτό πατριώτες .Η ελληνική αριστερά ήταν πάντα πατριωτική. Απόδειξη: ο ρόλος της στην Κατοχή. , όταν το πατριωτικό επικάλυψε το ταξικό με τις γνωστές συνέπειες .Αλλά οι αντιεθνικιστές συγχέουν τον εθνικισμό με τον πατριωτισμό ,ενώ για μερικούς από αυτούς εξάλλου ,το έθνος είναι κατασκευή , η ιστορία απλή αφήγηση και όμως οι ίδιοι , σε αντίφαση με τις γενικότερες ιδέες τους , υποστηρίζουν τον όψιμο και αμερικανοτροφοδοτούμενο εθνικισμό των Σλαβομακεδόνων .Αυτός ο όψιμος , παραληρηματικός εθνικισμός δεν ενοχλεί τους αντιεθνικιστές μας , που προτείνουν να αναγνωρίσουμε το Μακεδονικό Έθνος ,την ταυτότητα και τη γλώσσα του »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου